%100 Yalıtım bizim işimiz…

Bir yapının uzun ömürlü olabilmesi için temelden çatıya kadar yalıtım kurallarına uygun olarak tasarlanmış olması gerekmektedir. Özellikle yapı elemanlarının yağış sularından korunması bu noktada kritik bir önem taşımaktadır. Günümüz teknolojisiyle gerçekleştirilen su yalıtım sistemleri, yapısal ve yüzeysel olarak ikiye ayrılır.

Doğuş, yalıtım uzmanlığında optimum maliyetlerde verdiği hizmetler ile bütün çeşit uygulamaları yapabilmektedir. Membran-Likid-Kristalize ve Spray uygulamalar konusunda deneyimli ekip ve kaliteli ürünler ile yapıları uzun yıllar korumayı hedeflemekteyiz.

Isı Yalıtım
Membran İzolasyon
İç Cephe İzolasyon
Dış Cephe İzolasyon
Mantolama
Likit Membran
Havuz İzolasyon
Siding Sistemleri
Baca Dere İzolasyon
Yaprak Bariyeri
Yağmur İndirme
Taşyünü Tavan
Çatı Dere Oluk

DIŞ CEPHE KAPLAMA
 
Dış cephe kaplamaları konutlara zarar veren yağmur,rüzgar,kar,güneş gibi dış hava koşullarına karşı etkin bir koruma sunarken aynı zamanda estetik olarak binanın mimari tarzını tamamlamak için de kullanılır. Dış cephe kaplaması ses iletimi en aza indirirken, ısı ve su yalıtımı da sağlayarak binanın ömrünü de uzatır.
 
Kaplama malzemeleri genellikle binanın tasarım ve estetik görünümüne uygun olarak seçilir ve uygulanır.Türkiye’de ağırlıklı olarak ahşap, prekast, american siding, yalı baskı kaplamaları, kompozit (alucobont), granit, alüminyum, doğal taş ve cam cephe kaplamaları kullanılmaktadır, Amerika,Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde dış cephe firmaları yaygın olarak (ısıl şartlara bağlı olarak) ahşap dış cephe kaplamalarıyla birlikte, american siding dış cephe kaplamaları kullanılmaktadır.
 
DIŞ CEPHE KAPLAMA MALZEMELERİNİN ÖZELLİKLERİ
 
– Atmosferin kimyasal etkilerine dayanıklı olması,
 Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden bozulmaması,
 Sıcaklık farkları dolayısıyla oluşacak genleşme ve daralmalardan zarar görmemesi,
 Yağış sularından bozulmaması ve suyu içine almaması,
 Don etkisiyle bozulmaması,
 İçten gelen ve iç yüzeyde oluşan buharın dışarıya çıkmasına engel olmaması gibi temel özelliklere sahip olmaları gerekir.

Fonksiyonel su yalıtım sistemleri…

Genel olarak beton elemanların imalatı sırasında imalat kolaylığı sağlamak, betonun kalitesini artırmak, istenen özelliklerin verilmesini sağlamak ve su geçirimsizliği elde etmek amacıyla toz ya da sıvı halde bulunan yapı kimyasallarının katkı olarak kullanılması ile yapılara su girişini ve etkilerini azaltıcı uygulamalar sağlayabilmektedir. Su/çimento oranını düşürerek beton içerisindeki kılcal boşlukları azaltan, beton içerisindeki kapiler boşlukların tıkayan vb. fonksiyonlara sahip beton katkıları ve derz malzemeleri bu gruba girer.